Вітаємо переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті»

06.04.2018

Вітаємо Шияна Ігоря і Коломієць Аллу – переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті» із зайнятим ІІ місцем!
5 квітня 2018 р. на кафедрі інформатики і кібернетики відбулася підсумкова науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті», на якій були представлені 18 наукових робіт з 19 закладів вищої освіти України.
МДПУ імені Богдана Хмельницького на конференції презентували студенти першого курсу спеціальності «Комп’ютерні науки» Шиян Ігор і Коломієць Алла. Під керівництвом асистента кафедри Чорної Альони Віталіївни вони підготували наукову роботу «Розробка мобільного додатка «Історія України ЗНО 2018».


Підготовка випускників шкіл до зовнішнього незалежного оцінювання – важливе завдання майбутніх вступників до закладів вищої освіти. Допомогти їм у цьому можуть різноманітні програми, які виконуються на мобільних пристроях (смартфонах, планшетах). За допомогою створеної програми майбутні абітурієнти можуть відновити знання основного матеріалу з історії України, а також підготуватися до випробування шляхом тестування у розділах «Дати і події», «Вірю / не вірю», «Персоналії», «Пам’ятки».
Під час виконання дослідження Ігор і Алла проаналізували зміст випробування з історії України за останні роки, вивчили існуючі програми для підготовки до ЗНО, виконали порівняльний аналіз платформ розробки мобільних програмних засобів, обрали засоби для розробки мобільного додатку (мова програмування Java і середовище розробки Android Studio).


Журі конкурсу високо оцінило роботу і висловило щире захоплення здобутками, наполегливістю і самостійністю студентів першого курсу. Усіх присутніх особливо вразив той факт, що програма була розміщена на сервісі Google Play 31.12.2017 р. і за три місяці її завантажили більш, ніж 20 тис. користувачів.
Кафедра інформатики щиро вітає переможців, бажає їм подальших творчих і наукових успіхів! Сподіваємося побачити їхні імена у списках переможців світових конкурсів.